Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Antena 3
Anul şi data apariţiei: 16/04/2008
Tematica: imigrantii români (Spania, Franta, Anglia, Germania)
Categoria articolului: editoriale
Pagina (dacă este cazul): 3
Titlul articolului: Imigranţii români nu au influenţat creşterea criminalităţii din Marea Britanie
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.antena3.ro/externe/imigrantii-romani-nu-au-influentat-cresterea-criminalitatii-din-marea-britanie-48021.html


Valul de imigranţi din Europa de Est înregistrat în Marea Britanie nu este responsabil de creşterea numărului de infracţiuni. Aceasta este concluzia unui studiu realizat pentru poliţia britanică, care dă peste nas speculaţiilor presei din Regat. De nenumărate ori, jurnaliştii britanici au pus egal între aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană şi creşterea criminalităţii.

Potrivit cotidianului The Guardian, studiul realizat pentru Asociaţia Comandanţilor de Poliţie arată că ratele de infracţionalitate în rândul imigranţilor polonezi, români şi bulgari sunt comparabile cu cele ale populaţiei generale.

Mai mult, autorii studiului menţionează că resentimentele şi neînţelegerile privind motivele sosirii imigranţilor au dus la crearea unor tensiuni. Ei solicită oamenilor de afaceri să clarifice beneficiile aduse economiei britanice de către imigranţi.

Reprezentanţii poliţiei britanice au cerut, în repetate rânduri, fonduri suplimentare pentru a face faţă valului de imigranţi. Ministrul de Interne de la Londra va avea o întrevedere cu unii dintre comandanţii poliţiei, pentru a discuta problema criminalităţii în Marea Britanie. În cadrul dezbaterilor, va fi prezentat şi acest raport, care se bazează pe datele strânse cu ajutorul detectivilor în legătură cu tipurile de infracţiuni comise în diverse zone ale Angliei şi Tării Galilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie:


  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.